gotujzmaćkiem

  1. WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką

    Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.

  2. WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką

    Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm.

  3. WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką

    Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.

  4. WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką

    Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.

  5. WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z papryką

    Przełóż całość na talerz, wyrzuć papirus. Smacznego!

  6. • Jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
    • Jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia.
    • Produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej, piekarniku ani na grillu.


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl